Week van de Reflexzone 2016: MS

BIJEENKOMST MS VERENIGING REGIO ZUID

Doenrade 17 september 2016

img-20160917-wa0004

We werden enthousiast ontvangen door bestuur en leden van de MS vereniging. De bijeenkomst werd druk bezocht en het programma voor die middag was heel interessant. Allereerst werd er een presentatie gegeven door een seksuologe. Hierna waren wij aan de beurt. Joyce gaf namens ons team een mooie en verhelderende presentatie.

Tot slot mochten we de aanwezige MS patiënten een ontspannende behandeling geven zodat ze zelf konden voelen wat voetreflexologie voor hen kan doen.

img-20160917-wa0005

Het was een mooie ervaring, zowel voor de MS patiënten als voor ons, iedereen was heel enthousiast.

MS VERENIGING NOORD LIMBURG

Heythuysen, 24 september 2016

img-20160924-wa0002

Door MS vereniging Noord Limburg werden we uitgenodigd om een stand op de atletiekbaan te delen tijdens de eerste Brainwalk in Nederland. Deze was  georganiseerd door Rotary Leudal met het doel om geld in te zamelen voor de hersenbank. Mensen met een niet-aangeboren hersenletsel zouden een fysieke prestatie leveren. Vooraf wisten we niet wat ons te wachten stond, er was ons gezegd dat we – omdat het een buitenlocatie betrof – geen kennismakingsbehandelingen konden geven maar uitsluitend informatie over reflexologie bij MS konden verspreiden.  Het was een prachtige, zonnige dag en bij aankomst bleek dat we toch konden behandelen. In  een mum van tijd werden door ons stoelen geregeld en konden we alsnog aan de slag.

img-20160924-wa0008

De reacties waren erg positief en de deelnemers van Brainwalk vonden het heel fijn om een reflexzonebehandeling te ervaren.  Ook andere patiëntenverenigingen die daar met een stand aanwezig waren merkten ons op. Dit heeft tot verschillende nieuwe contacten geleid. Zo wil de Parkinson vereniging graag dat wij in het voorjaar van 2017 een presentatie komen geven en heeft  Rotary Leudal laten vallen dat we volgend jaar weer van harte welkom zijn om behandelingen te geven aan de deelnemers van Brainwalk.

Al met al waren het 2 fantastische dagen waarop wij als groep voetreflexologie mochten promoten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *