Reflexzonetherapie bij Parkinson – Parkinsoncafé Roermond

Reflexzonetherapie in Parkinson café Roermond

Verslag door: Dhr. Wim Keulers

Op woensdag 18 januari 2017 heeft de Vakgroep Reflexzonetherapie Limburg een middag verzorgd over Reflexzonetherapie.
De aanwezige patiënten als mede ook hun partners en/of begeleiders kregen een gratis ontspannende behandeling aangeboden.

Om 14.00 uur startte Mevr. Marjo Kuypers de middag met een presentatie waarbij de aanwezigen meer inzicht gegeven werd wat reflexzonetherapie is.
Hierin werd duidelijk uitgelegd wat de filosofie en de geschiedenis van deze complementaire therapie is en wat het kan betekenen voor mensen met onder meer de ziekte van Parkinson; met name in de vorm van ondersteuning, verlichting van klachten, ontspanning en het behouden van kwaliteit van leven.

Nadat we samen een kopje koffie hadden gedronken, was het zover dat wij plaats konden nemen op één van de behandelstoelen.
Doordat iedereen die aanwezig was een behandeling van ruim 20 minuten kreeg, kregen wij allen een indruk wat deze therapie voor ons kon betekenen.

De reacties waren positief:
• wat was dit lekker ontspannend,
• of de kramp in mijn benen is minder geworden,
• of het lopen en opstarten gaat beter.

Het is voor alle aanwezigen een heel interessante middag geworden.
Op 15 februari is de volgende Parkinson Café bijeenkomst en zullen we gaan bespreken, wat deze therapie vorm voor ons als patiënt kan gaan betekenen.
We ontvangen een evaluatieformulier van de Vakgroep Reflexzonetherapie Limburg om in te vullen en de aandachtspunten worden meegenomen door de deelnemende therapeuten.

Persoonlijk heb ik er ruim 4 dagen een echte verbetering aan over gehouden.
Het lopen ging een stuk gemakkelijker; ik was een heel stuk rustiger, daardoor was mijn tremor minder. Ik merkte, toen ik in bed lag, dat mijn ademhaling veel rustiger was en ik waarschijnlijk hierdoor veel beter geslapen heb.
Persoonlijk kan ik iedereen deze therapie aanraden.
Reflexzonetherapie wordt gedeeltelijk vergoed In het aanvullende pakket onder het item alternatieve geneeswijze van de zorgverzekering.
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot www.vnrt.nl
Namens alle aanwezige een dikke pluim voor het hele team therapeuten die deze middag voor ons mogelijk gemaakt en zo prachtig verzorgd hadden.

Met vriendelijke groeten,
Wim Keulers

Parkinson Café Roermond